Blog...

Hidrogénnel az öregedés ellen

Egészséges táplálkozás, rendszeres sport, drága ránctalanító krémek, ezek mellett a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás a leghatékonyabb fegyver az öregedéssel szemben. Fontos, hogy a napi 2-3 liter valóban minőségi, éltető vízből álljon. De mit is jelent ez pontosan és milyen szerepe van ebben a hidrogénnek?

A legnagyobb ellenség …

A szervezetünkben természetes folyamatként zajló oxidáció során keletkeznek a szabadgyökök, melyek az öregedés ellen folytatott harcban a legnagyobb ellenségeink. A szabadgyökök elektronhiányos molekulaként törekednek a kémiai egyensúly elérésére, a szabad elektronok megszerzésére eközben kárt okozva a többi sejtben. Másodpercenként megközelítőleg 100.000 ilyen támadás éri a szervezetünket. Ilyenkor a sejtek jelentős mértékben károsulnak, elindul egy oxidációs folyamat és sérül a sejt DNS-ének szerkezete. A szabadgyökök számát jelentősen növeli az UV sugárzás, a stressz, a dohányzás és a szervezetbe jutó méreganyagok. És hogy miért fontos harcolni ellenük? Az öregedés látható jelei mellett rendkívül sok betegség – allergia, bőrproblémák, csontritkulás, idegrendszeri zavarok, rák – kialakulásáért felelősek.

Mit tudnak az antioxidánsok?

Az antioxidánsok gátolják a testünkben az égési vagyis az oxidációs folyamatokat, joggal nevezhetjük őket természetes védelmezőinknek, hiszen azonnal reagálnak a szabadgyökök támadásaira és hatástalanítják azokat. A szervezetünkben lévő antioxidánsok száma jelzi, hogy meddig fogunk élni. 40 éves kor felett a szabadgyökök száma több lesz, mint az antioxidánsoké, ezért ilyenkor kiemelten fontossá válik, hogy minél több antioxidánshoz jusson a szervezetünk. De hogyan jutunk antioxidánsokhoz? Alapvetően az antioxidánsok két fajtáját különböztetjük meg, attól függően, hogyan jut a szervezetünkbe. Egy részüket a szervezetünk állítja elő a saját maga számára (endogén), ezenfelül pedig külső forrásokból, étkezés során is hozzájuthatunk (exogén).
Természetes úton viszont egyre nehezebb pótolni az elvesztett antioxidánsokat, mert a megvásárolt zöldségek, gyümölcsök tápanyagtartalma évről évre, folyamatosan csökken. Ezért lehetséges az, hogy valaki hiába eszik rengeteget ezekből az élelmiszerekből, ennek ellenére mégis legyengül a szervezete vagy megbetegszik.

Miért jó a hidrogén?

A hidrogén is antioxidáns, az egyetlen, ami nem válik szabadgyökké, ha megválik az elektronjától. Kis mérete teszi lehetővé, hogy a testünkben bárhová, akár az agyba is eljusson és segítse a természetes méregtelenítő folyamatokat. Prof. Dr Országh József, egyetemi tanár szerint a víz minőségét nem az szabja meg, hogy mi van benne, hanem, hogy mi nincs … milyen összetételű az a víz, melynek fogyasztása hosszú távon sem ártalmas (a sima csapvízről ez nem mondható el). Ezt figyelembe véve, a hidrogénnel dúsított víz áll a legközelebb az “éltető víz” fogalmához. Az aktív hidrogénes víz ugyanis eltávolítja a szabadgyököket, és energetizálja a szervezetünket. Rendszeres fogyasztása esetén segít az emésztési panaszokon és az ideális testsúly elérésében is, emellett pedig általános feltöltődésről, jó közérzetről számolnak be akik már próbálták.
Simon László vízkutató szerint napi 1-5 – 2 liter hidrogénezett víz fogyasztása ajánlott, ami kb 800 db banán antioxidáns tartalmának felel meg … ennyi mennyiséget fizikai képtelenség egy nap alatt elfogyasztani, ráadásul a boltban vásárolt gyümölcsök ásványianyag tartalmában sem lehetünk biztosak.

Hogyan juthatok hidrogénezett vízhez?

A legegyszerűbb módja a hidrogénnel dúsító berendezés beszerzése. Ez tulajdonképpen egy kancsó, ami elektrolízissel kettéválasztja a hidrogén és az oxigén molekulákat, és a készülék kancsó részébe csak a hidrogént engedi be, ezáltal a H2O helyett egy újfajta szerkezet a H3O alakul ki. A plusz negatív elektronok növelik a víz antioxidáns tartalmát, viszont fontos, hogy az így “elkészült” vizet 3-4 órán belül fogyasszuk el, különben veszít a hatásából.

Teljes víztisztító csomagunkban komplex megoldást nyújtunk mindazoknak, akik a szűrt tiszta víz mellett szeretnék kiélvezni a hidrogén jótékony hatásait is! Nézd meg az ajánlatunkat ide kattintva!

Szalay Andrea

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük